Smaragd

Een van de 'mijlpalen'in het leven van uw kind is het moment dat hij of zij naar school gaat. Een grote stap, waarmee veel verandert, zowel in het leven van uw kind als dat van uzelf. Een van die veranderingen is dat uw kind een deel van de dag niet meer thuis is. Andere volwassenen vullen die tijd in: leerkrachten leren uw kind lezen, schrijven, rekenen. Ze leren kinderen te ontdekken wie ze zijn, dat ze er mógen zijn en dat ze hun talenten mogen ontwikkelen. Op basis van geloof in God en het leven vanuit de Bijbel. Dit vraagt natuurlijk om vertrouwen. U geeft anderen uw kostbaarste bezit in handen. En u vertrouwt hen een deel van een heel belangrijke taak toe...

Onze school staat in Zwolle-Noord, in de wijk Dieze met leerlingen woonachtig in de wijken Holtenbroek, Aa-landen en Dieze. Op onze school zitten ongeveer 250 leerlingen verdeeld over 11 groepen.

Identiteit
Vanuit een christelijke identiteit met Bijbelse normen en waarden geven wij ons onderwijs vorm en inhoud. We hebben dat willen aangeven in de naam van de school: Smaragd. Een kostbare naam met een Bijbelse symboliek en een prachtige uitstraling, die zowel verwijst naar edelstenen als naar kleuren!

Missie & Visie
Wij geloven dat God al van je hield toen Hij je maakte. En wij geloven dat Hij nog steeds van je houdt en van je geniet. Gewoon om wie je bent. Zijn kind. Prachtig en waardevol. Daar hoef je niets voor te doen!

Wij genieten van wanneer je lacht, je stil bent, je mening geeft, je creativiteit laat zien en van wat jij bijdraagt aan deze wereld. Zo heeft God je bedoeld. Wij genieten ervan als jij laat zien wie je bent. En wij genieten ervan als je een ander waardeert en helpt. Als een ander bij jou ook zichzelf kan zijn.

Wij helpen je meer en meer ontdekken dat God van je houdt en dat jij daarom van jezelf mag houden. Jij mag er zijn op jouw manier.  Zo mag jij iets laten zien van Gods veelkleurigheid. Puur en zelfbewust.

Wij helpen je ook om je uit te strekken naar een ander. Om Gods liefde door te geven. Gewoon in kleine dingen. Zo mag jij iets laten zien van zijn liefde voor de mensen om je heen. Oprecht sociaal.

Smaragd

Kennismaken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling voor onze school of wilt u uw kind aanmelden?
Neem dan gerust contact met ons op. U bent van harte welkom!
Namens het team van Smaragd,

Jaap Kaspers, locatiedirecteur Smaragd

Adresgegevens

Smaragd Esdoornstraat 10
8021 WB Zwolle
http://www.gbs-smaragd.nl
E administratie.smaragd@florion.nl
T 038 45 34 233
Smaragd